miercuri, 15 iunie 2011

Despre mine

Bună ziua și săptămâni frumoase pentru toată lumea!
Sunt Deme Gabriella, director adjunct la Liceul Teoretic "Kemény János" din Toplița. Sunt mama unui  băiețel de 1 an și două luni.
În școala noastră sunt câteva cazuri de violență fizică între elevi, dar acestea deseori sunt temperate prin intervenția ”celor mari” (profesori de serviciu, diriginți, părinți, directori). Pe mine, fiind profesor de religie mă preocupă identificarea violenței verbale. Este foarte deranjant să auzi în școală folosirea unor expresii vulgare, jignitoare. Când întreb elevii de ce vorbesc în acest fel, ei îmi răspund, că așa e trendul. Alții aleg calea mai ușoară de jignire, să nu provoace durere fizică. Dar ei nu știu că și aceste cuvinte grele dor și provoc în viitor daune psihologice.Îmi doresc ca împreună cu ceilalți cursanți să descoperim mai multe aspecte despre violență, să cunoaștem moduri de reacție rapidă și echilibrată în cazul declanșării faptelor de violență.

Un comentariu:

  1. Gabi draga, vreau sa te felicit din tot sufletul pentru intregul tau parcurs de invatare din cadrul proiectului "Tinerii impotriva violenţei!"

    RăspundețiȘtergere